7 Nisan 2013 Pazar

gülen mutfakta :)

bu başlık konumuzu yeterince anlattı sanırım :)


düğün zamanı yaklaştıkça unuttuğum şeyleri hatırlamak adına hafta sonları mutfak işini almayı planlıyorum.


işe ilk olarak, bugün bize gelecek olan ilkokul arkadaşlarıma ikram edeceğim yiyeceklerden başladım.

çok ağır olmayan, ama benim gibi uzun zamandır mutfağa adım atmayan birinin 2,5 saatini aldı bu hazırlık ve pişme süreleri :)

gelelim ikramlara.

ilk olarak tatlıyı yapmak istedim.

---------------------------------------------------------------------------------



muzlu- kedi dili pastası :)


malzemler : 

Bir paket kedi dili

3 adet muz

muhallebi yapımında kullandığım malzemeler :
2,5 fincan un (türk kahvesi fincanı kullandım)
2,5 fincan şeker
1 litre süt
2-3 yemek kaşığı margarin
Üzeri İçin:
Çikolata sosu (hazır pakette olanlardan kullandım)
Süslemek için hindistan cevizi

muhallebi için yağı eritip unla biraz kavurun.

sonra yavaş yavaş sütü dökün. 

Sonra da şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Pişince ateşten alarak 15 dk mikserle çırpın. 
Dikdörtgen ya da kare biraz derin bir borcamın altına kedi dillerini dizin.

 Muhallebi karışımının yarısını üzerine dökün ve yayın.
Karışımın üzerine muzları dilimleyerek sık aralıklarla dizin. 
muzların üzerine çikolata parçaları ekleyebilirsiniz benim gibi.


daha sonra karışımın kalan yarısını dökün ve yayın
En üstüne de çikolata sosunu dökün. 
Son olarak da bol hindistan ceviziyle süsleyin. 

afiyet olsun :)
---------------------------------------------------------------------------------

ikinci tarif cevizli-havuçlu-tarçınlı kek :)

malzemeler:
1 su bardağı ceviz
2 adet rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı tarçın
2 adet yumurta
2 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Bir kapta yumurtaları ve şekeri iyice karıştırıyoruz. 
kabardıktan sonra sıvı yağı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. 
tarçın, havuç ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
 kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da ekleyip yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. 
önceden ısıttığımız fırında yaklaşık yarım sat pişmeye bırakıyoruz.


çıkınca dilimleyip servis yapıyoruz.


 

 afiyet olsun :)

---------------------------------------------------------------------------------

 üçüncü tarifimiz renkli salata ;)


malzemeler :

yarım kg haşlanmış patates
5 adet havuç
1 çorba kasesi yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz


haşlanmış patatesleri çatalla ezip üzerine tuz,
 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ocak üzerinde biraz kavuralım. 




dikdörtgen borcama yayalım.





 Diğer tarafta soyulmuş havucu rendeleyip az yağda kavuralım ve patateslerin üzerine yayalım. 




Kalan yağı ısıtıp, üzerine kırmızı biber ekleyip ateşte ısıtalım. 

havucun üzerine bu yağdan biraz dökelim. 


kırmızı lahanamızı da rendeleyip havucun üzerine yayalım.


ayrı bir kapta ezilmiş sarımsak, mayonez ve yoğurdu karıştırıp borcamın en üst katı olarak yayalım.


afiyet olsun :)


---------------------------------------------------------------------------------

ve son tarifimiz patatesli börek :)



malzemeler :
6 adet yufka
yarım kilo patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
sıvıyağ
kekik
karabiber

sosu için malzemeler :
1 çay bardağı süt 
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ

üzeri için malzemeler : 
çörek otu 
susam


patatesleri haşlıyoruz.haşlandıktan sonra ezdiğimiz patatesleri sıvıyağ , salça , soğan , kekik ve karabiberle birlikte kavuruyoruz.


yufkaları üçgen şekilde kesiyoruz.
2 parça üçgen kestiğimiz yufkayı üst üste koyarak, içine hazırladığımız harçtan yayıp katlıyoruz.



 sardığımız börekleri yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerini bıçakla kesiyoruz.


ayrı bir kapta süt , yumurta ve yarım çay bardağı sıvıyağı karıştırıyoruz.


 hazırladığımız sosu böreklerin üzerine ( kestiğimiz yerlerden içeri gidecek şekilde ) döküyoruz.



en son çörek otu ve susam serpiştirip fırına sürüyoruz.



afiyet olsun :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder